PROTHESE

TOTALE PROTHESE

Wanneer alle tanden verloren zijn gegaan kan een totale uitneembare prothese worden vervaardigd. De tandarts zal de manier waarop u dichtbijt, alsook de positie, de vorm en de kleur van de tanden opnieuw bepalen. Hierbij wordt rekening gehouden met uw wensen.

Het maken van een prothese vraagt een aantal zittijden. Eerst en vooral worden afdrukken genomen van uw mond. Zo kunnen we modellen van uw specifieke mondsituatie vervaardigen. Deze modellen worden in een toestel gemonteerd dat de bewegingen van uw kaakgewricht simuleert. Aan de hand van al de verzamelde gegevens kunnen we tot een ontwerp komen van een prothese die individueel aangepast is en in het tandlabo zal worden vervaardigd.

prothese tandarts Aalst

Er bestaan naast uitneembare ook vaste prothesen. Na het plaatsen van twee of meerdere implantaten kan een prothese vervaardigd worden die vastklikt hierop. Dit kan een oplossing bieden voor mensen die nood hebben aan een prothese die meer vastzit.

PARTIËLE PROTHESE

Wanneer er meerdere tanden verloren zijn gegaan en in de mond zijn nog tanden aanwezig die een voldoende goede prognose hebben kan een partiële prothese vervaardigd worden. Deze prothese wordt met behulp van haakjes of een kliksysteem aan de resterende tanden vastgemaakt.

prothese kunstgebit tandarts Aalst